אובדן שיניים עשוי להוביל לפגיעה בבטחון העצמי בזמן דיבור או חיוך. בנוסף, שן חסרה יכולה לפגוע בהרגלי האכילה ולגרום לבעיות בריאותיות נוספות. השתלים מספקים פתרון פשוט יחסית לכל סוגי בעיות השיניים. בעבר היו מוצעות פתרונות דלים אך בעשורים האחרונים חלה התקדמות משמעותית בתחום רפואת השיניים וכיום, קיימים פתרונות יותר אפקטיביים לשיקום הפה. אין צורך להמשיך לסבול מתפקוד לקוי של הפה, ממצוקה אסתטית ומחוסר נוחות בגלל מחסור בשן. ד"ר שי דורי מסביר במאמר הבא על ההליך הרפואי שמבטיח איכות חיים חדשה.
שתלים בשיניים הם חזקים עמידים יותר משאר אפשרויות השיקום. הם משמשים כפתרון קבוע לאובדן שיניים. לעיתים ניתן לשלב שתלים עם אופציות שיקום אחרות בכדי להגיע לתוצאות הרצויות, כמובן שרק רופא השיניים יידע לקבוע אם יש צורך בדבר. במידה ולא, הוא יקבע את הטיפול הרצוי לבעיה הספציפית.
"כל המקרים שמצריכים אופציית שיקום לשיניים, כמו השתלות שיניים, מתאפיינים באותם קשיים", מסביר ד"ר שי דורי, מומחה לרפואת שיניים. קושי לאכול מאכלים מסוימים, הפרעות דיבור וחוסר בטחון שנובע מחשש לפתוח את הפה בכדי לדבר או לחייך.
הגורמים העיקריים לאובדן שיניים:
- ריקבון שן.
- טראומה שנוצרה לחלל הפה.
- טיפול שורש שנכשל.
- שחיקה של השן.
- מחלת חניכיים חריפה בשם פריודונטיטיס.
- פגמים מולדים.
ייעוץ מקצועי
השלב הראשוני בדרך להשתלת שיניים הוא פגישת יעוץ ותכנון ההליכים השונים עם רופא השיניים. הרופא בוחן את מצב הפה של המטופל, נעזר בצילומי CT ורנטגן במידת הצורך, על מנת לקבל תמונת מצב מקיפה על שיני המטופל. הרופא סוקר גם את מצבו הבריאותי הכללי ובסיום התהליך מציג בפני המטופל את האופציות השיקומיות שעומדות לפניו.
שלבי ההשתלה
"תחילה, רופא השיניים צריך לוודא כי העצם מוכנה לקליטת השתל", מסביר ד"ר שי דורי. לאחר מכן יש לבצע הליכים דנטליים שונים כמו עיבוי עצם או הרמת סינוסים ורק אז תתבצע השתלת ברגים במקום. רופא השיניים מבצע חור קטן במקום המיועד לשתל ומרחיב אותו לאט לאט על מנת להתאים את גודלו לקוטר הבורג. לבסוף הוא מחדיר את הבורג ומניח עליו מכסה כדי להגן עליו בזמן שהוא מתאחה עם העצם. לאחר מספר חודשים הרופא מסיר את הכיסוי ומניח כתר זמני על ראש השתל, כך שהחניכיים יוכלו לגדול בטבעיות, בשלב זה הכתר כבר משמש כשן לכל דבר.