במאמר זה נענה על מספר שאלות נפוצות בנושא טיפולי שיניים לנשים בזמן היריון.
האם הקרינה מהצילום מסוכנת לעובר?
מאחר ומדובר בכמות מזערית של קרינה, אין כל חשש שייגרם נזק לבריאות העובר אם מכסים את גוף האישה בסינר עופרת.
האם מותר להשתמש בחומרי הרדמה?
מותר להשתמש בחומרים להרדמה מקומית כפי שמקובל בכל טיפול שיניים סטנדרטי. מצד שני, השימוש בגז צחוק אסור.
מדוע החניכיים שלי כה רגישות?
ההיריון מוביל לשינויים הורמונליים בגוף האישה, שבאים לידי ביטוי ברמות גבוהות של ההורמונים פרוגסטרון ואסטרוגן. שני ההורמונים הללו מגבירים את זרימת הדם בחניכיים ומספר הדלקות עולה. ההמלצה במצב כזה היא לגשת לטיפול אצל שיננית.
מדוע חשוב להקפיד על צחצוח בשליש הראשון של ההיריון?
לעתים קרובות, השינויים ההורמונליים בשליש הראשון של ההיריון גורמים לבחילות ולהקאות. כתוצאה מכך נוצרה סביבה חומצית בפה, שפוגעת בזגוגית של השיניים אם לא מצחצחים אותן לאחר כל הקאה.
האם ניתן לקבל טיפול שיניים לכל אורך תקופת ההיריון?
השליש השני של ההיריון מאופיין ביציבות יחסית ובהפסקת בחילות הבוקר. בחלון זמן זה אפשר לעבור את כל טיפולי השיניים הנחוצים לאישה לפני הלידה. בשלישי השלישי אמנם משקל האישה עולה ובטנה גדלה למימדים שיקשו עליה לשבת על כסא הטיפולים לאורך זמן, אך בעיקרון אין מניעה מקבלת טיפול במקרה ומתעורר צורך כזה.
האם רופא השיניים יכול לרשום לי אנטיביוטיקה?
תרופות מסויימות עלולות לעבור ממחזור הדם של האם אל העובר דרך השליה, לכן חשוב להשתמש רק בתרופות שנחשבות בטוחות לתקופה עדינה זו של התפתחות העובר. לדוגמה, אנטיביוטיקה מקבוצת הטטרציקלין אסורה לצריכה מאחר והיא עלולה לעכב את התפתחות מערכת השלד של העובר. לכן, מומלץ להתייעץ עם רופא השיניים ו/או רופא נשים לפני קבלת טיפול תרופתי.