השתלת שיניים היא פרוצדורה נפוצה בעלת אחוזי הצלחה גבוהים, אך על אף זאת ישנן כמה מחלות רקע שעלולות לפגוע בסיכויי הקליטה של השתל. להלן רשימת של המחלות העיקריות שגורמות לכך:
דלילות עצם – הבעיה במקרה זה איננה בהכרח המחלה עצמה, אלא בתרופות ממשפחת הביספונספונטים כמו אקטונל ופוסלן. ידוע כי טיפול כירורגי בפה תחת השפעת תרופות אלה עלול להוביל להיווצרות נמק בעצם הלסת. בגדול, כל פעולה כירורגית עלולה ליצור נמק אצל הנוטלים תרופות אלה.
סרטן – מטופלים שקיבלו טיפול כימותרפי או עברו הקרנות לאזור הפנים סובלים מאחוז הצלחה נמוך יותר בהשתלות שיניים. כלל זה תקף למשך שנתיים מתום ההקרנה האחרונה, לכן רצוי להמתין עד שתקופה זו תחלוף לפני שניגשים להשתלה. עקרונית, כל פעולה כירורגית אסורה על על מוקרנים.
סוכרת לא מאוזנת – כלי הדם של אנשים שסובלים מסוכרת נוטים להתכווץ. התוצאה של זה היא ריפוי לוקה בחסר של אזור ההשתלה, מה שעלול להוביל לכישלונה. הערך הרלוונטי לטיפול הוא A1C, כאשר ערך גבוה מ-7.2 פוגע בסיכויי ההצלחה לטווח ארוך.
היסטוריה של מחלת חניכיים – החיידקים שיוצרים את מחלת החניכיים עלולים לתקוף גם את השתל. לכן, חשוב להקפיד לשמור על היגיינת פה ככל הניתן. מחלת חניכיים עלולה להתפתח גם בעקבות
עישון כבד – חום הסיגריה והתוצרים הרעילים של העישון כגון הניקוטין משפיעים ומעכבים את יכול הגוף לקלוט את השתל.