ההבדל בין חוות דעת רפואית לחוות דעת רפואית טובה – רפואת שיניים, פה ולסת
אנשים בעלי שתלים נדרשים לשמור בהקפדה יתרה על תחזוקת הפה, בין אם סבלו בעבר ממחלות חניכיים ובין אם לא. סביבות השתלים מוגדרות כבעלות פוטנציאל גבוה ליצירה ופיתוח של מחלות פה, כאשר מדובר בסיכון גבוה עוד יותר עבור כאלה שסבלו בעבר ממחלות חניכיים כאלה ואחרות.
קיימים שני סוגים של בעיות חניכיים, המתפתחות סביב שתלים:
- דלקת חניכיים סביב השתל – דלקת זו דומה לדלקת סטנדרטית ומערבת רקמות חניכיים, היא מתבטאת באודם ובדימומים אך לא פוגעת ברקמת העצם
- דלקת שפוגעת בעצם סביב השתלים – עם הזמן, דלקת זו מובילה לאיבוד התמיכה סביב השתל, לעיתים עד מצב של אובדן מלא המצריך החלפה של השתל (אם ניתן). תהליך ההחלפה דורש ניתוח לבנייה מחודשת של העצם וסילוק והחזרה של השתל.
איך מונעים מחלות אלה?
- בראש ובראשונה, היגיינה בשגרה. על מנת להימנע מהיווצרות בעיות חניכיים או מהחמרת בעיות קיימות, חשוב להקפיד על תחזוקה היגיינית, הכוללת: צחצוח ראוי, שימוש בחוט דנטלי, ביקור אצל שיננית או רופא שיניים ואף מומחה חניכיים אם קיים צורך.
- באשר לשיננית, חשוב להקפיד על ביקור תקופתי כל שלושה חודשים ולוודא כי היא מנקה היטב סביב השתלים.
- שימוש בסילונית – מדובר במכשיר המיועד לשטיפת החניכיים ע"י זרם מים חזק, שמנקה את השתלים ובו זמנית מעניק עיסוי משמעותי לחניכיים. העיסוי מסייע לשיפור זרימת הדם לאזור, המסייע במניעת בעיות חניכיים
- ביקור תקופתי אצל רופא מומחה – חשוב לבדוק אחת לשנה לפחות את רמת תמיכת העצם סביב השתלים.
מאמרים קשורים