השתלות שיניים הפכו בשנים האחרונות לטיפול מקובל ונפוץ להשלמת שיניים חסרות. לאחר השתלת השתל הדנטלי נכנסים לתקופת המתנה של 3-6 חודשים, כאשר אחריה מתבצע החלק הפונקציונלי של בניית הכותרת, לשיפור נוחות הלעיסה ואסתטיקת הפה.
שתלים בשיניים נחשבים לפגיעים הרבה יותר משיניים אמיתיות, "העמידות החלשה של השתלים מגדילה את הסיכויים להתפתחות דלקות והתקדמותן", מסביר דוקטור שי דורי. שמירה על תקינות השתלים והעמידות שלהם תלויים בין היתר בתחזוקה נכונה לאחר הטיפול.
שמירה על הצלחת הטיפול
טרם ביצוע ההשתלה, מומלץ לעבור אבחון אצל רופא שיניים שיכלול התייחסות לכלל רקמות הפה ופנייה למומחה למחלות חניכיים לפני ההליך הכירורגי. בבדיקה, עלולות לצוץ בפה בעיות שדורשות טיפול, לעיתים המטופל גם לא ישים לב לבעיה עד שיזהה אותה מומחה, כדאי לבצע את הבדיקה לפני ההשתלה, שכן השתלים פגיעים יותר מהשיניים.
לאחר סיום בניית הכתר (3-6 חודשים לאחר ההשתלה), יש להתמקד בשמירה על התוצאות בכדי למנוע התיישנות או הופעה של מחלת פה כלשהי. יש לשמור על בריאות הפה ב-3 דרכים עיקריות:
תחזוקה יום-יומית: שגרת היגיינה בריאה ביום-יום חשובה לשמירת על בריאות חלל הפה והשיניים וקריטית עוד יותר עבור בריאות סביב כל שתל. הרקמות סביב השתלים פגיעות ולכן יש להקפיד הקפדה יתרה על צחצוח שיניים יסודי פעמיים ביום וניקוי בין השיניים באמצעות קיסם או חוט דנטלי. יש להקפיד במיוחד על האזור בין הכתר לגבול החניכיים.
טיפול מקצועי: ניקוי זה יתבצע כל 3-4 חודשים ע"י שיננית. מטרת הטיפול למנוע הצטברות של רובד ואבנית בפיו של המטופל, במיוחד באזורים אליהם מתקשה האדם הממוצע להגיע בזמן צחצוח חלל הפה. כמות הדם משמשת סימן לנוכחות דלקת או לרגישות יתרה.
בדיקה תקופתית: ביקור אצל רופא שיניים כל 6-12 חודשים הוא הכרחי וחיוני לזיהוי מחלות פה שלא מורגשות בקרב האדם הממוצע. מניעה נכונה תאפשר אבחון מוקדם ועצירת התפתחותה של המחלה, באמצעות טיפול פשוט יחסית, מכיוון שמדובר בשלב מוקדם הופעתה.
ד"ר שי דורי ממליץ בנוסף לצעדים אלו, לשמור על אורח חיים בריא, תוך המנעות מעישון והקפדה על כללי ההיגיינה, על מנת לשמור על שרידות ובריאות השתלים.