מחלות חניכיים נחשבות לכרוניות, כלומר כאלה המתמשכות זמן מה. בפועל, מחלות אלה שוחקות את סיבי האחיזה ביו השיניים והעצם, עד להרס והתפתחות דלקת זיהומית. נוכחות החיידקים לבדה בדרך כלל לא גורמת למחלות חניכיים אלה רק גורמת להתדרדרות. המערכת החיסונית היא זו שאמורה להגן מפני היווצרות מחלות חניכיים.
ישנם מספר גורמים בעלי יכולת להשפיע על היווצרות מחלות חניכיים ועידוד חיידקים המובילים להתדרדרות אותן מחלות, להלן הגורמים העיקריים:
גנטיקה
רבים מאיתנו הם בעלי נטייה גנטית לפיתוח מחלות כאלה ואחרות. כמובן, שמירה על שיניים נקיות, הקפדה על בדיקות תקופתיות ושמירה על כללי ההיגיינה הבסיסיים תשמור עליכם מפני מחלות חניכיים, גם במצב של נטייה גנטית לפיתוח בעיות בריאותיות.
עישון
סטטיסטית, מעשנים נמצאים בסיכון גבוה יותר למחלות חניכיים, לא ניתן להתווכח על כך. אותם חיידקים הרסניים שפוגעים משמעותית בחניכיים נמצאים בכמות מאסיבית יותר בחלל פה של מעשנים.
רובד חיידקים
שכבת החיידקים המצטברת על השיניים, אמורה לרדת בצחצוח נכון. השכבה מצטברת לא רק כאשר אוכלים וההמלצה הכללית היא להסיר אותה לפחות פעמיים ב 24 שעות.
אבנית
שכבת רובד אשר התבססה על השיניים וגם מעל קו החניכיים. ככל שהרובד מצטבר, כך ימשך אובדן תמיכת רקמת עצם התומכת בשיניים. האבנית המצטברת מוסרת ע"י שיננית ורופא שיניים.
דיאטה
נמצא קשר ישיר בין מאכלים שנצרכים לבין פיתוח מחלות כרוניות. מחלות חניכיים הן חלק מהבעיות הבריאותיות שנגרמות/מחמירות בעקבות צריכה של מזונות ספציפיים.
*חשוב להתייחס לכל המרכיבים שנאמרו כאן וכך להרכיב את הטיפול והמניעה האולטימטיביים.