ראשית, נתחיל עם הבהרה קטנה – המושג "הלבנת שיניים" הוא מעט מטעה והמונח המקצועי הנכון הוא "הבהרה", זאת מאחר והטיפול בעצם אינו באמת מלבין את השיניים אלא מסייע להבהיר את צבען. משמעות הדבר היא שהתוצאה הסופית של ההבהרה תלוי במידה מסוימת גם בגוון המקורי של השיניים.
כיצד זה עובד?
בקווים כלליים, חומר ההבהרה חודר דרך תעלות האמייל של השן אל תוך שכבת הדנטין. מדובר בשכבת ביניים שמשפיעה על צבע השן. חומר ההבהרה מביא לפירוק הקשרים של מולקולות צבע, שהן הגורם לצבע העכור של השן.
חומרי הלבנת שיניים מתחלקים בגדול לשתי קבוצות: חומרי הלבנה ביתיים וחומרים בהם רופא השיניים נעזר בקליניקה שלו.
חומרי הלבנה ביתיים
בכל חנויות הפארם למיניהן תוכלו לרכוש מגוון גדול של חומרי הבהרה, כמו מסטיקים, משחות שיניים ועוד. היתרון המרכזי של תכשירים אלה הוא הזמינות שלהם, אבל קחו בחשבון שמאחר ומדובר בתכשירים עם ריכוז נמוך יחסית של חומר פעיל, גם ההבהרה תהיה פחות אפקטיבית בהתאם.
הלבנה דרך רופא השיניים
רופא השיניים, סביר להניח, ייתן לכם לבחור בין כמה אופציות אם תבחרו לעשות הלבנת שיניים דרכו. כיום, את פעולת ההבהרה נהוג לבצע במרפאה באמצעות לד או לייזר כדי להגיע למידת האפקטיביות הגבוהה ביותר.
מתי לא לבצע הלבנת שיניים?
מומלץ שלא לבצע הלבנת שיניים לפני שהמטופל הגיע לגיל 18, או במקרה והוא סובל מדלקת חניכיים או כל בעיה אחרת באזור המדובר. הסיבה להמלצה – החומר הפעיל עלול לחדור אל החניכיים המודלקות ולגרום לכאבים. בכל מקרה, גם אם אתם לא עונים על הקריטריונים האלה, חשוב לזכור – הלבנת שיניים עושים רק אחרי ניקוי יסודי אצל שיננית.