על אף שנשירת שיניים כתוצאה מלחץ נפשי היא לא יותר ממיתוס, לחץ נפשי יכול בכל זאת לגרום לנזקים מסויימים לשיניים, לחניכיים ולחלל הפה באופן כללי. במאמר זה נפרט באילו נזקים בדיוק מדובר, כיצד הם קשורים ללחץ נפשי ומה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה.
כאבים בלסת
לפי הסטטיסטיקה, כל אדם שלישי יסבול במהלך חייו מכאבים בלסת או מ"קליקים". תופעה זו מוגדרת לעתים תחת השם "הפרעה תפקודית במערכת הלעיסה". מדובר בסימן נפוץ ללחץ נפשי. במצב זה, יכול להיות שתזדקקו לטיפול בלסת כמו קיבוע מיוחד כדי להרגיע את השרירים באזור.
שיניים שקופות
הצבע התקין של השיניים שלכם אמור להיות אטום. לכן, במקרה ושמתם לב שהן נעשות שקופות למחצה בחלק התחתון שלהן, זה עלול להעיד שאתם נמצאים יותר בלחץ ממה שאתם מודעים. אובדן הצבע עלול לקרות בגלל חריקת שיניים שנובעת מלחץ ושוחק אותן. רוב האנשים אינם מרגישים כאשר הם חורקים שיניים או נועלים את הלסתות. במצב כזה אולי תצטרכו לשים סד לילה על השיניים כדי להגן עליהם מפני שחיקה נוספת. בכל אופן, מומלץ להיוועץ עם רופא השיניים.
דימום בחניכיים
דימומים מהחניכיים עלולים לקרות לא רק בגלל צחצוח חזק מדי. אם אתם מבחינים בדם בכיור באופן עקבי, יכול להיות שאתם סובלים מבעיה חמורה יותר. חניכיים מדממות הן סימפטום לדלקת או מחלות חניכיים, שיכולות להחמיר בעקבות לחץ נפשי. אז אם אתם חווים דימומים בתכיפות גבוהה – פנו לבדיקה כדי לרדת אל שורש הבעיה ולטפל בה בהקדם.
ריח לא נעים מהפה
לחץ נפשי עלול לגרום לחומצות קיבה להצטבר ולגרום לרפלוקס קיבתי-ושטי, מה שמוביל לריח לא נעים מהפה. הטיפול במקרה זה הוא באמצעות נוגדי חומצה או תרופות רלוונטיות אחרות.