צחצוח שיניים הוא הרגל חשוב שמומלץ להקפיד עליו כבר מרגע בקיעת השן הראשונה, אבל ילדים, כדרכם, לא תמיד ממהרים לשתף פעולה. אז במקום להרים ידיים ולשלוח אותם לישון עם גן חיות שלם בחלל הפה, הנה כמה רעיונות כיצד לשכנע את הילדים לצחצח שיניים בהתאם לגיל שלהם.
עד גיל שנה
בגיל זה, אצל תינוק עצם הרעיון שחפץ זר נכנס לפיו שלא למטרת אכילה עלול להפחיד אותו. במקרה זה רצוי לאפשר לו להכיר את המברשת, זאת באמצעות משחק והתנסות איתה. רק לאחר מכן מצחצחים. אפשר בזמן הצחצוח לדבר אל התינוק ברכות או לשיר לו. מאחר ומדובר בהרגל חשוב, מומלץ לא לוותר עליו גם אם התינוק בוכה ומתנגד.
גיל שנה עד שלוש
זה הגיל בו הילד לומד ממשחקים וחוויות, לכן כדאי להפוך את צחצוח השיניים למשחק דמיוני. לדוגמה, לספר לו שהחיידקים אוכלים את ארוחת הערב שלו, ומכאן לתת לו בעצמו להשלים את הסיפור. תנו לו פידבק חיובי אחרי שמשימת הצחצוח הושלמה בהצלחה. אופציה אחרת היא לתת דוגמה אישית של ההורים או האחים הבוגרים יותר.
מגיל 3 עד 6
ההמלצה היא להקריא לילד סיפורים בנושא בריאות השיניים והפה בזמן שעת הסיפור, זאת כדי לעורר את המודעות שלו לחשיבות הצחצוח. זאת גם דרך לדבר איתו על הנושא באמצעות ספר שמשמש כמתווך. כמו כן, אפשר להיעזר במברשת שיניים חשמלית, מה שהופך את תהליך צחצוח השיניים לאטרקטיבי יותר בעיני הילד.
מגיל 6 והלאה
זהו הגיל בו ילדים מושפעים מגורמים סמכותיים, דוגמת רופא השיניים. קיים סיכוי שהילד יקשיב יותר לרופא מאשר להורים כאשר האחרון יסביר לו על חשיבות צחצוח השיניים. בהמשך, רצוי להיות מעורב בתהליך הצחצוח עד גיל 8 בגלל שהתנועה המוטורית של הילד עוד לא בשלה מספיק כדי להגיע ליעילות מקסימלית בצחצוח.
טיפ אחרון, אבל חשוב לא פחות: לאורך כל הדרך השתמשו במסרים חיוביים במקום שליליים. אל תנסו להפחיד אותו שהשיניים שלו, חס וחלילה, יתמלאו חורים או יצהיבו. במקום זאת, דברו איתו על עד כמה שיניו יהיו בריאות ולבנות לאחר שיסיים לצחצח שיניים.